До неделя ще сме готови с пробиването на новия маршрут,

...
До неделя ще сме готови с пробиването на новия маршрут,
Коментари Харесай

До 10 дни ще бъде готов обход на затворения от срутище път Смолян – Мадан

До неделя ще сме подготвени с пробиването на новия маршрут, а седмица по-късно ще сме подготвени с изработката на трошено-каменна настилка и асфалтовите действия. Имаме уверението на изпълнителя, който сега пробива трасето, че до 10 дни ще сме подготвени с новия маршрут. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на днешната ревизия на затворения от свлачищно-срутищен развой път сред Смолян и Мадан в региона на смолянското село Тикале. 

В построяването на двулентов път с дължина към 1,2-1,3 км сред селата Влахово и Орешец ще бъдат вложени към 500 хиляди лева, заяви министърът.

Той уточни, че посредством новия обходен сектор пътят Смолян – Мадан ще бъде пуснат доста скоро, само че укрепването на ската и съществуващото трасе ще отнеме време.

На 19 март ще бъде взето дефинитивно решение какъв вид ще се избере за подсилване на свлачището, сподели още министърът и акцентира, че страната е реагирала бързо.

Хората би трябвало да бъдат наясно, че против природата мъчно може да се върви. Това е развой, който на база тектоника, на база климатични и хидроложки условия мъчно може да бъде овладян или плануван, разяснява Николай Нанков и прикани хората да бъдат търпеливи, както и да не минават пешком през затворения сектор, защото е рисков. Регионалният министър изясни, че свлачището е зародило ненадейно и уточни, че сходни геодинамични процеси ще бъдат следени и в бъдеще заради климатичните условия.

В понеделник ще има експертно решение на база на работата на комисията, която прави оценка вредите и предписва бъдещите ограничения по подсилване на свлачището, разгласи още министърът.

Той добави, че за укрепването на ската, на пътя и на ската под него за обезпечаване на добра основа за пътното платно ще бъдат нужни най-малко 7-8 млн. лева За финансиране ще се кандидатства пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. Тук не приказваме единствено за 100 м, които са затрупани със скална маса, а за цялата повърхнина, за мощно напукани скали. Не би трябвало да вземем палиативни ограничения, а най-хубавото решение, безапелационен бе Нанков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР