До неделя ще е много топло, после от понеделник до

...
До неделя ще е много топло, после от понеделник до
Коментари Харесай

Проф. Рачев: До неделя топло, после валежи

До неделя ще е доста топло, след това от понеделник до четвъртък ще вали, само че не толкоз доста, колкото бяха предварителните прогнози. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

Целите Балкани в последните дни са едно доста топло място с температури от 16-18 до 20 градуса в съпоставяне да вземем за пример с Испания или Франция, по този начин ще е до неделя, а след това стартира едно захлаждане.

В понеделник и вторник ще има превалявания, от сряда няма да са толкоз доста. Очаква се в южните планини - в Родопите да вземем за пример, преваляванията да бъдат повече, само че дневните температури въпреки всичко ще са над нормата, разгласи още климатологът.

По Черноморието като се изключи вторник и сряда, когато ще вали, чак до 20 февруари ще е по-топло с 2-3 градуса от нормата.

В Дунавската низина захлаждането с негативни температури се чака да бъде вероятно идващите събота и неделя. Според проф. Рачев в неделя на връх Тодорка над Банско има предизвестия за доста мощен вятър, а упованията са в планините да натрупа до 20-30, че даже до 50 сантиметра сняг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР