До настоящия момент от началото на годината загиналите от пътно

...
До настоящия момент от началото на годината загиналите от пътно
Коментари Харесай

166 души загинали на пътя от началото на 2019 г.

До сегашния миг от началото на годината починалите от пътно транспортни катастрофи са 166 души , а ранени са 2536. Има спад, само че към момента не е това, което желаем и се стремим.

Данните показа шефът на Главна дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски по време на финалното събитие на второто издание на акцията " Най-добър млад водач на България 2019 година "

В съпоставяне със същия интервал на предходната година броят на тежките произшествия и броят на ранените има спад с към 10%. Загиналите са с 8 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Броят на глобените водачи за предходната година спрямо 2017 година са над 25%.

По думите на Терзийски полицията продължава да упражнява засилен надзор над водачите на пътя. Той прикани да се поддържат такива начинания, тъй като образованието и дисциплината на младите водачи, ще докара до по-малко пътен травматизъм.

От своя страна ръководителят на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев уточни, че днешното съревнование се организира за повторно и е по самодейност на Световната автомобилна администрация. Състезанието ще приключи на есен в Любляна, където ще има финален край за европейските страни и трима души от днешното съревнование ще бъдат изпратени там.

По думите му през актуалната година над 4 000 души са решили листовките за надпреварата онлайн, само че и там се допускали неточности. На Панчев му направило усещане, че младежите не знаят какво покрива " Гражданската отговорност " и не показват вярно мислене при пешеходните пътеки.

Шефът на СБА изрази удовлетворението си, че все по-малко хора, които са проверявани от полицията са осъдени. Той се надява самодейността, която е подкрепена от ГДНП следващата година да притегли още повече участници и спонсори, тъй като тя е доблестен претекст за сигурността на придвижването.

На собствен ред началникът на отдел " Пътна полиция " при ГДНП Росен Рапчев добави, че през актуалната година мотото на полицията е " Пази фамилията на пътя ", с което приканва водачите и родителите да пазят децата си. Основните нарушавания, които вършат младите водачи са свързани с адреналина, разрешават си да се движат с превишена скорост и употребяват маневрата погрешно изпреварване , както и преимуществата на пешеходна пътека.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР