До началото на Световното първенство в Катар остава една година,

...
До началото на Световното първенство в Катар остава една година,
Коментари Харесай

Кои отбори вече се класираха за Катар 2022

До началото на Световното състезание в Катар остава една година, а към този момент 1/3 от отборите подсигуриха местата си на финалите. Ако би трябвало да сме точни, те са 11 от 32-та тима, които ще спорят за най-ценния трофей във футбола. Кои са те обаче, ще разберете по-долу.

На първо място несъмнено е тимът на домакините от Катар. Правилата на ФИФА са такива, че страната-домакин получава наложителна подготовка. Това ще е дебют за отбора на международни финали.

Германия пък бе първата страна, която мина сполучливо през квалификациите в зона „ Европа “. „ Бундестимът “ ще взе участие за юбилеен 20-ти път на международните финали. Страната може да се похвали и с 4 трофеи, като последната пристигна през 2014 година в Бразилия.

Дания последва образеца и също си подсигурява първото място в Група F на „ остарелия континент “. „ Червения динамит “ завоюва първите си 9 мача в квалификациите, допускайки единствено 1 гол в този интервал. Единственото проваляне пристигна от Шотландия в протоколен мач. Предходното най-хубаво достижение за страната е 1/4-финал на Мондиала във Франция през 1998 година

Рекордьорите от Бразилия отиват за 22 път на Световно състезание. Това е и единствената страна отвън Европа, която прибързано си подпечатва визите за Катар. „ Селесао “ има и 5 купи от шампионата, въпреки последната да е от преди 20 години.

Поредната нация, която се включва в групата, е Франция. „ Петлите “ също имат своята богата история на Световни шампионати. Те отиват за 16-ти път в спор за трофея в ролята на настоящия първенец. Тимът има две трофеи.

Белгия не стопира да мечтае за първи величествен триумф, с цел да оправдае високите упования върху „ златното потомство “ на страната. „ Червените дяволи “ ще вземат участие за 14-тк път на Мондиал, само че към този момент имат единствено едно бронзово отличие.

Хърватска шокира Русия в последния кръг от квалификациите, с цел да затвърди позицията си на един от най-постоянните тимове. През 2018 година „ шахматистите “ едвам не подвигнаха трофея в едвам петото си присъединяване, откогато страната стана член на ФИФА.

Трудно бихме могли да си представим Световната купа без присъединяване на Испания. Това няма да стане и този път, тъй като „ Ла Фурия Роха “ си подсигурява първото място в Група B. Страната има 15 предишни изяви, само че единствено през 2010 година откри сили, с цел да се поздрави с купата.

Сърбия е новината на седмицата, откакто нашите съседи стигнаха до своя звезден момент против Португалия. Отборът отива за трети път на финалите в този си тип, въпреки да е директният правоприемник на Югославия. Така видяно, сърбите отиват за 13-ти път на Световно състезание. Най-доброто им достижение е повтореното четвърто място през 1930 и 1962.

Англия не стопира да се надява, че най-сетне купата „ ще си пристигна вкъщи “ след историческата 1966 година, когато домакинският шампионат бе извоюван. „ Трите лъва “ се подреждат за 16-ти път измежду най-хубавите в света.

И последният от класиралите се финалисти е съставът на Швейцария. В зората на организацията на шампионата страната финишира на три пъти измежду 1/4-финалите и след известна заспалост в средата на предишния век идва ред на нов прочут интервал. „ Часовникарите “ ще вземат участие за 12-ти пъти на Мондиал в историята си.

Остават още 21 квоти, които следва да бъдат решени в околните месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР