До началото на декември Столичната община ще е монтирала 220

...
До началото на декември Столичната община ще е монтирала 220
Коментари Харесай

220 табла ново поколение монтират по столичните спирки

До началото на декември Столичната община ще е инсталирала 220 нови електронни табла по спирките на градския превоз в София, заяви зам.-кметът на града Евгени Крусев.

Таблата ще бъдат сложени на спирките, където старите такива са корозирали или няма табла въобще. С преимущество са стоянките, откъдето се качват повече хора. Общата стойност на инвестицията е към 1 млн. лева с Данък добавена стойност като това е част от плана за интегриран градски превоз фаза 2. Едно табло дружно с монтажа коства малко под 5 хиляди лева

„ С тези нови 220 табла общо в София електронните табла стават към 1250 като по този метод обгръщаме всички спирки, където има повишен пътникопоток. Таблата са снабдени с 4G сим-карта, както и с модем, тъй че да имат връзка с Центъра за упоравление на трафика на градския превоз и с диспечърския център на градска подвижност “, заяви Крусев.

Основното преимущество на тези табла пред по-старите модели е, че с изключение на идването на транспортното средство от съответната линия, при тях диспечъра може да изписва известия и информация за пасажерите, които да са им от употребява при обмисляне на тяхното пътешестване.

Например диспечърът може да оповестява, в случай че има затворени улици или булеварди при повреда или митинги и придвижването е пренасочено. Първото от новите табла ще бъде инсталирано на спирката при Националната опера за трамвайни линии 20 и 22.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР