До момента в генералното консулство на България в Солун няма

...
До момента в генералното консулство на България в Солун няма
Коментари Харесай

Няма сигнали за пострадали българи от пожарите в Гърция

До момента в генералното консулство на България в Солун няма постъпили сигнали за потърпевши български жители от пожарите в Гърция, оповестяват оттова.

Според публично известие на Противопожарната работа на Гърция, настоящо към 10:15 ч. на 24 юли 2023 година, пожарът, избухнал в следобедните часове на 23 юли 2023 година в горска околност в региона Лутсес на остров Керкира, е достигнал огромни размери, заплашвайки обитаемоте места в североизточната част на острова.

С поредни известия на телефон 112 са безвредно евакуирани 17 обитаеми места и 2466 жители. 

Сили на гръцката полиция от района на Йонийските острови и Бреговата защита, както и транспортен съд от противопожарната работа са взели участие в евакуацията.

До момента на остров Керкира не са докладвани вреди по къщи и други здания.

За справяне с огъня са ангажирани обилни сухопътни сили, които са подсилени със чиновници от континентална Гърция, като в потушаването на пожара вземат участие четири самолета и три хеликоптера.

По информация на Противопожарната работа на остров Керкира огънят се популяризира в северните планински елементи на острова, като няма заплаха за популацията, изключително в южните региони.

Местните управляващи поучават всички жители при нужда от помощ да се свързват непосредствено с телефон 112, съобщи Българска телеграфна агенция. 

От генералното консулство на България в Солун предлагат всички български жители, които се намират в региони с непосредствена заплаха от пожари в Гърция, да следват напътствията на локалните способените управляващи.

Генералното консулство на България в Солун следи непрестанно развиването на обстановката, като е обезпечено непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители на телефоните на задачата: +30 2310 829 210 и +30 2310 820 310, пишат още оттова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР