До момента сигнал в МВР не е подаден за вчерашния

До момента сигнал в МВР не е подаден за вчерашния ...

Полицията разбрала от медиите за погрома в столично заведение.

До момента сигнал в МВР не е подаден за вчерашния инцидент в столично заведение. След публикации в медиите полицията се е самосезирала. Това съобщи пред медии по време на заседание на Министерския съвет главният секретар на МВР Иван Иванов.

Факт е, че не са искали да са намесва МВР и държавата, посочи Иванов.

Задействани са служители на Криминална полиция и СДВР.

"Тези времена отдавна са отминали и такива неща не трябва да се случват в нощните заведения. Няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме, поръчителите и извършителите на това деяние ще понесат своите последствия спрямо Закона", каза още главният секретар.

Единият от собствениците на заведението е задържан за неуредени финансови взаимоотношения между бизнес партньори. Това е и основната версия, по която работи МВР.

Установени са трима от преките извършители. Общо те са били шестима. Единият от тях е задържан. Въпрос на време е всички участници да бъдат установени. В непрекъснат контакт сме от снощи с прокуратурата. След като са събрани всички доказателства, ще й докладваме. Ако деятелите имат неуредени сметки, не е това начинът, уточни Иванов.

Използвали са ножове като заплаха. Няма пострадали при погрома.

Припомняме, около 18 часа снощи група от няколко души нахлу в заведениена столичния булевард "Тодор Каблешков" и нанесе сериозни материални щети.

Източник: dnesplus.bg