До момента са усвоени, договорени и разплатени над 57 млн.

...
До момента са усвоени, договорени и разплатени над 57 млн.
Коментари Харесай

57 млн. евро от ЕС са отишли за охрана на границата

До момента са усвоени, контрактувани и разплатени над 57 млн. евро от евросредствата за защита на границата, разгласи на брифинг вътрешният министър Валентин Радев.

„ Удължихме периода за асимилиране на тези 160 млн. евро европейска помощ за октомври 2018 година Надявам се, че ще се движим сполучливо. До момента са разплатени 57 млн. евро, това са близо 35% от цялата сума. Уверени сме, че ще успеем да усвоим до края тези 160 млн. евро с удължаването на периода “, сподели Радев.

Той посочи, че все още за защита на границата има 36 процедури, на стойност 15, 5 млн. евро. Той добави, че други 41 процедури за към 32, 5 млн. евро са в развой на подготовка. Радев разясни, че защитата на границата е част от целта на Министерство на вътрешните работи, обвързван с миграционната политика.

На конференцията силовият министър разгласи какви още ще са акцентите в работата на ръководеното от него ведомство.

Създадени са специфични звена, които се занимават с измами и главно с тези, които стават по телефона. Заедно с други институции ще се пишат ограничения против този вид престъпност. „ Имаме прогрес по отношение на закупуването на румънски сим карти, които употребяват телефонните измамници”, изясни Радев.

Борбата с трафика на хора и киберпрестъпността са измежду целите на Министерство на вътрешните работи. Като част от битката с престъпността в мрежата, ще бъдат следени обществени мрежи за противозаконни материали.

Вече е в ход и стратегия за предварителна защита на корупцията, сподели Радев. А след приемането на антикорупционния закон също се подхващат ограничения. От друга страна незаконната търговия с цигари е намаляла до най-ниски равнища.

От началото на годината са назначени 778 служители на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР