До момента са усвоени, договорени и разплатени 57 087 659

...
До момента са усвоени, договорени и разплатени 57 087 659
Коментари Харесай

Валентин Радев: 57 млн. евро са усвоени до момента за охрана на границата

До момента са усвоени, контрактувани и разплатени 57 087 659 евро от 160-те млн. евросредства за защита на границата.
Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на брифинг за Управленската стратегия на държавното управление в частта „ Обществен ред и сигурност “, съобщи организация " Фокус ".
Министър Радев посочи, че е продължен срокът за асимилиране на тези 160 млн. евро европейска солидарна помощ. По думите му тези 57 087 659 евро са почти 35% от цялата сума. Министър Радев посочи, че все още за защита на границата има 36 процедури, на стойност 15,5 млн. евро.
Той добави, че други 41 процедури за към 32,5 млн. евро са в развой на подготовка. Радев разясни, че защитата на границата е част от целта на Министерство на вътрешните работи, обвързван с миграционната политика.
напомня, че предишният септември 2016 година Европейският съвет реши от бюджета на Европейската комисия да се провиснал 160 млн. евро, които по-рано българският министър председател Бойко Борисов изиска за защита на границата ни против бежанската вълна.
Новината тогава пристигна от ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер след срещата на европейските водачи в Братислава. Юнкер особено придружи Борисов пред българските медии, с цел да разгласи, че настояването на страната ни ще бъде изпълнено.

Сред целите на Вътрешното ведомство са повишение на сигурността на страната, минимизиране на рисковете за национална сигурност. Издадена е заповед на премиера за работна група до края на октомври.
Миграционна политика и недопускане не противозаконни мигранти е вторият приоритет. Афганистан и Ирак са страните, от които жители регулярно са връщани. Повишаване на потенциала за защита на границата е част от целта.
Противодействие на корупцията и тероризма - бърз продан сред партньорските служби, също са измежду целите на вътрешното ведомство.
Друг приоритет са дейности против телефонните измами. Сформиран е независим отдел в полицията, който да се занимава единствено с този тип престъпност. Предстои съставяне на работна група от прокуратура, полиция и разследване, която да извърши разбор и да предложи ограничения против тези измами. Имаме прогрес по отношение на закупуването на румънски сим карти, които употребяват телефонните измамници, изясни още Радев, представен от БГНЕС.
Противодействие на трафик на хора, киберпрестъпност също са част от ограниченията, които Министерство на вътрешните работи би трябвало да извърши. Като част от битката с престъпността в мрежата, ще бъдат следени обществени мрежи за противозаконни материали, които ще бъдат унищожаване на противозаконни материали, които333 да бъдат премахвани.
Друг приоритет е битка против всеки сигнал за корупция, като тук се чака роля да изиграе новият Антикорупционен закон.

778 нови служители на реда са назначени в първите 7 месеца на годината. Мантра е, че няма искащи за служители на реда, мята Валентин Радев, като даде образец, че като по 10 души са искащите за едно място. 197 е бил броят на назначените служители на реда през предходната година. 228 пък са новоназначените пожарникари.
„ Ще настояваме като непрекъсната мярка в бюджета на Министерство на вътрешните работи за съоръжение и униформи. Пълно реализиране на видеонаблюдение на общините в криминогенните региони, също. Министерство на вътрешните работи е изпратило помощ на всички места, където се е поискало “, изясни Радев.
Следващата мярка е двойно увеличение на потенциала на Министерство на вътрешните работи от 1000 на 2000 души.
„ Надявам се бранш " Сигурност " да бъде подкрепят в идващия бюджет, не знам с какъв брой, тъй като първият приоритет на кабинета е образованието. Мотивацията на чиновниците е доста значима.има ограничения за нея-една от тях е обвързвана с възнаграждението, какви заплати получават служителите на реда,ще се усилват ли, какъв брой и с по какъв начин. Вече искащите за служители на реда минават бройките, 10 за 1 място “, сподели вътрешният министър.
Oт друга страна, той изрази мнение, че освен в Асеновград, а и в други горещи точки би трябвало да има полицейски ръководства. Кметът на общината Емил Караиванов заречен до края на месеца да приготви краткотрайна сграда за полицейско ръководство. „ Ние сме подготвени с щата. В момента се ревизира дали по всички други горещи точки, свързани с такива случаи, е имало полицейски ръководства, с цел да може в случай че няма да се открият такива. Това може да стане дружно с локалните управляващи “, сподели още Валентин Радев.
Редактор:
Tweet
Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Министър Нанков: Проектът Министър Нанков: Проектът " Кресна " е геостратегически, да не го политизираме  Ахмед Доган поздрави и благодари на в. Ахмед Доган поздрави и благодари на в. " Стандарт "  Борисов разпореди инспекция на заведението, начислявало такса Борисов разпореди инспекция на заведението, начислявало такса " стол "  Захариева одобри държавния министър на външните работи на Катар Захариева одобри държавния министър на външните работи на Катар  ГЕРБ за Българска социалистическа партия: Крадецът вика дръжте крадеца ГЕРБ за Българска социалистическа партия: Крадецът вика дръжте крадеца Интервю Още Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера
През 2016 година Левада Център на Лев Гудков, последната нез...
Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Уволниха служителя на реда, популяризирал скандалн...
Уволнен е служителят на реда, който популяризира скандалния запис с към този момент някогашния шеф на защитата в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов, заяви Нова...
Кмет глобява с 50 лв. хората, които човъркам... Нова разпоредба планува 10 пъти по-малко пъкъл... Доналд Тръмп: Американският нуклеарен боеприпас... 250 000 лева отиват за реклама на българско... Фейсбук пуска лична телевизионна услу... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 10 август
Овен През този ден бъдете по-великодушни. И другите вършат неточности, само че те не са по-големи от вашите – сигурно. Денят е подх...
5 места на Черноморието, които задължителн... Това са най-вкусните балкански ястия Новините: Най-важното за деня, 9 август Паднал клон умъртви мъж в София ГЕРБ за Българска социалистическа партия: Крадецът вика дръжте крадеца НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Пентагонът: Северна Корея би трябвало да се о...
Американският министър на защитата Джеймс Матис предизвести Северна Корея да се откаже от производството на нуклеарни оръжия и да преста...
Русия и призракът на " латиноамериканския М... Лев Гудков: В Русия се реанимират представ... Улицата на позора – Ден 2 Юнкер похарчил 25 000 евро за полет от Брю... Учени, работили по проекта за " Калиакра ": Об...  www.expert.bg  Комисия за защита на конкуренцията санкции 3 компании за некоректното означение на наличието на млечни мазнини Комисия за защита на конкуренцията санкции 3 компании за некоректното обозна...  България е измежду страните в Европейски Съюз с най-вече рабски труд България е измежду страните в Европейски Съюз с най-мно...  Ето за какво кралица Елизабет II се облича в ярки цветове Ето за какво кралица Елизабет II се облича в...  Ще има наказания за занемареност на притежателите на частни парцели зад плаж „ Корал “ Ще има наказания за занемареност на с...  www.iwoman.bg  Ето за какво Елизабет II носи ярки цветове Ето за какво Елизабет II носи ярки цветове  Пуснаха състезателен сутиен, изработен от кафе Пуснаха състезателен сутиен, изработен от кафе  Тези 4 зодии простят, само че в никакъв случай не не помнят Тези 4 зодии простят, само че в никакъв случай не забр...  Джоли и Пит може и да не се разведат Джоли и Пит може и да не се разведат  http://www.sportlive.bg  Официално: Лудогорец разгласи раздялата с Георги Дерменджиев Официално: Лудогорец разгласи раздялата с Г...  Защо огромната глава на Иско е проблем за Манчестър Юнайтед? Защо огромната глава на Иско е проблем за...  И отново: Клоп разгласи Коутиньо за непродаваем И отново: Клоп разгласи Коутиньо за непродавае...  Лудогорец пуска билетите за мача със Судува в петък Лудогорец пуска билетите за мача със Суд... Интервю Още Лев Гудков: В Русия се реанимират визиите от руската ера
През 2016 година Левада Център на Лев Гудков, последната нез...
Петя Тодорова пред Actualno.com: Сама щях да напусна. СМГ не е то Финландия: Страната на новаторските библиотеки и новаторското обр Тома Иванов: Ще се допитам до работещи в Българска национална телевизия и специалисти за програ Църковният артист, обвинил в корупция пловдивския епископ, стана т Нови Най-четени Най-коментирани Имами всеобщо напущат България поради неплатени заплати... 50
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР