До момента са събрани повече повече от 220 хиляди подписа

...
До момента са събрани повече повече от 220 хиляди подписа
Коментари Харесай

Събрани са над 220 хил. подписа за референдум срещу приемане на еврото

До момента са събрани повече повече от 220 хиляди подписа за референдум. Пратки от цялата страна и от чужбина не престават да идват.

Това разгласи в предаването „Важното, казано на глас“ по БТВ радио водачът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той инициира национално допитване с един въпрос: „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото, като публична валута в Република България?“

Разчитахме с изключение на на „Възраждане“, и на доброволци от цялата страна и от българските общности зад граница, изясни Костадинов.

Срокът за внасяне на подписката в Народното събрание изтича на 23 юли. При над 200 хиляди годни подписа по закон Народното събрание би трябвало да гласоподава дали да се организира референдум.

В закона за референдумите написа, че допитвания по интернационалните контракти могат да се организират единствено преди ратификацията им. По думите на Костадинов в контракта на България за присъединение към Европейски Съюз на никое място не написа, че се ангажираме да влезем в еврозоната.

Утре заран доброволци ще събират подписи измежду депутатите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР