До момента са събрани почти 144 хиляди подписа, които утре

...
До момента са събрани почти 144 хиляди подписа, които утре
Коментари Харесай

Румънците събират подкрепа за Лаура Кьовеши в петиция до ЕП

До момента са събрани съвсем 144 хиляди подписа, които на следващия ден ще бъдат показани в Брюксел. Петицията към този момент се подписва освен от румънци, а основателите се надяват да съберат близо 200 хиляди поддръжници на Кьовеши и от други страни.
„ Подкрепяме кандидатурата на Лаура Кордуца Кьовеши за поста на основния европейски прокурор “ се споделя в петицията адресирана до ръководител на Европейския парламент Антонио Таяни и до министрите на правораздаването на държавите-членки на Европейския съюз.

Подкрепящте Кьовеши, които не са от Румъния могат да го създадат, като попълнят петицията ТУК. Нужно е единствено да напишето вашите име, фамилия и имейл адрес, а в полето за обитаемо място (Județ), всеки, който е въпреки това може да означи последната алтернатива " Diaspora ".

Така наподобява петицията в поддръжка на Кьовеши за европейски прокурор.

.

Ето какво написа в петицията, която към този момент се популяризира и в други страни и може да бъде подписана от всеки, който желае Лаура Кьовеши да бъде определена за първият прокурор на Европейски Съюз:

Уважаеми господин ръководител, дами и господа,

с актуалната петиция, подписалите я жители на румънската страна, категорично ви молим да отхвърлите изрично опита на министъра на правораздаването у нас да оклевети госпожа Лаура Кодруца Кьовеши с желанието да попречи на избирането й за основен европейски прокурор. Също по този начин Ви молим да почитате съществуването на тази самодейност по време на гласуването, и да съобщите на Европейския парламент за нея.

Нашето твърдо мнение, което е категорично признато от всеки от поддръжниците на тази петиция е, че със своя жест министърът на правораздаването в Румъния освен не съставлява нашите ползи и воля, а, в противен случай – продължава да злоупотребява и с персонални и държавни старания да има политическо послушание на правораздаването и прекъсване на битката с корупцията в Румъния. За честните румънски жители, Лаура Кодруца Кьовеши е получила своята алегорична стойност точно посредством своите старания (и Националното ръководство за битка с корупцията под нейно ръководство) да проверява корупцията на високо ниво, макар политическите дейности и измененията в законодателството, които сегашната политическа власт е направила тъкмо за отбрана на корумпираните политици.

Освен петицията подкрепящи Кьовещи са основали и особено събитие, което събира поддръжници в обществените мрежи. „ На 26 февруари ще бъдем в Брюксел, с цел да подадем подписите в поддръжка на госпожа Кьовеши. Ако сте в столицата на Белгия, елате идващия вторник! “, приканват румънците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР