До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от

...
До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от
Коментари Харесай

От епицентъра: Кадри показват силното земетресение в Гърция и Северна Македония

До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от тях са били с магнитуд към и над 3. Серия трусове раздрусаха тази нощ Северна Македония и Гърция, оповестяват международните организации.

Felt #earthquake (#земјотрес) M5.5 strikes 137 km S of #Skopje (North Macedonia) 4 min ago. Please report to: https://t.co/aQJpJMSJY5 pic.twitter.com/TPbiq2F2JT
— EMSC (@LastQuake) January 9, 2022

 

 
Серия от мощни земетресения разклатиха Гърция и Северна Македония
В минутите преди среднощ са регистрирани четири трусове в Гърция и Северна Македония, съобщи Нова телевизия. Серия от мощни трус...
Прочети повече
Най-силният трус е с магнитут от 5,5 и е регистриран минути преди среднощ на територията на Гърция, оповестява Европейският сеизмологичен център.Епицентърът е покрай границата на страната със Северна Македония, оповестява се за нанесени материални вреди в Битоля.

На този стадий няма информация за потърпевши.Телефонните линии и интернет не работят. Жителите на Битоля прекараха нощта навън и в колите си.

От Българска академия на науките оповестиха, че трусовете в Република Северна Македония и Гърция са се усетили и у нас. " До момента са регистрирани над 20 труса, като 13 от тях са били с магнитуд към и над 3 ", сподели Петя Трифонова от Българска академия на науките. По думите ѝ трусовете са усетени добре в Югозападна България. Жители на столицата също са ги усетили, само че по високите етажи на постройките. " Имаме информация, че в квартал " Зона Б5 " трусът е усетен и дори хората са потърсили 112 за информация ", сподели Трифонова, представена от БТВ. По думите ѝ това е средносилно сеизмично събитие, което преразпределя сила по останалите сеизмични структури. Няма директна заплаха за земетресения в България.



Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР