До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки

...
До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки
Коментари Харесай

Приходите от електронни винетки до момента са над 325 млн. лв.

До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки на стойност повече от 325 млн. лева За съпоставяне за цялата 2018 година приходите от винетки са 357 млн.лв., оповестяват от АПИ. В летните месеци има значителен растеж в постъпленията от директния трафик и вследствие на повишения надзор. Това е отчел проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура ", на среща с Камарата на автобусните превозвачи в Асеновград.

Средствата, събирани от електронни винетки и от тол такси, могат да се употребяват единствено за създаване и реорганизация на пътища. В публичния съвет за въвеждане на тол системата към министъра на районното развиване и благоустройството взехме решение да създадем публичен ръб, който да взема решение всяка година за ремонта на кои пътни сектори ще се употребяват средствата от тол таксите, е споделил още проф. Асенов.

На срещата с автобусните превозвачи през днешния ден са били показани така наречен тол калкулатор и особеностите при покупка на маршрутна карта, посредством изнесен демонстрационен център. Готови сме по предварителна поръчка да създадем изнесени демонстрационни центрове и в други райони за компаниите, които желаят да обучат чиновниците си, е коментирал проф. Олег Асенов. Интерес към образования и уточнения за тол системата са показали компании от Ямбол, Сливен и Велико Търново.

Демонстрацията през днешния ден беше по покана на ръководителя на Камарата на автобусните превозвачи Васил Пиронков. Тя е в продължение на разговора с транспортния отрасъл за реализиране на консенсус по окончателните цени и обсег на пътищата, за които ще се заплащат тол такси.

Проф. Асенов е подчертал, че в заложените към 6 000 км пътища, с които ще започва комерсиалното опериране на тол системата, третокласните пътища са сведени до най-малко. Това са сектори към Граничен контролно-пропусквателен пункт и са част от интернационалните транспортни коридори. Целта е да се обхване директният трафик на тежкотоварни транспортни средства и няма да засегне междуселския автобусен транспорт, означи той.

Следващата фаза е да се работи върху механизмите за ценообразуването и да намерим консенсус по цените. От Камарата са поискали нулева ставка на цените за съответните рейсове, с които се реализират транспортите по постоянните междуградски линии. Ние обслужваме 13 обществени групи, ползващи разнообразни преференции, аргументирал се е Васил Пиронков.

Тол калкулаторът дава опция на превозвачите да изчислят на база тестови цени и тестовия обсег на тол системата разноските си за типичните направления и типичните си транспортни средства, изясняват още от АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР