До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки

...
До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки
Коментари Харесай

Приходите от е-винетки до момента са над 325 млн. лева

До момента са продадени над 6, 5 млн. електронни винетки на стойност повече от 325 млн. лева За съпоставяне за цялата 2018 година приходите от винетки са 357 млн. лева В летните месеци има значителен растеж в постъпленията от директния трафик и вследствие на повишения надзор. Това регистрира проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, на среща с Камарата на автобусните превозвачи в Асеновград.

Средствата, събирани от електронни винетки и от тол такси, могат да се употребяват единствено за създаване и реорганизация на пътища. В публичния съвет за въвеждане на тол системата към министъра на районното развиване и благоустройството взехме решение да създадем публичен ръб, който да взема решение всяка година за ремонта на кои пътни сектори ще се употребяват средствата от тол таксите, сподели още проф. Асенов.

На срещата с автобусните превозвачи през днешния ден бяха показани така наречен тол калкулатор и особеностите при покупка на маршрутна карта, посредством изнесен демонстрационен център. Готови сме по предварителна поръчка да създадем изнесени демонстрационни центрове и в други райони за компаниите, които желаят да обучат чиновниците си, разяснява проф. Олег Асенов. Интерес към образования и уточнения за тол системата са показали компании от Ямбол, Сливен и Велико Търново.

Демонстрацията през днешния ден беше по покана на ръководителя на Камарата на автобусните превозвачи Васил Пиронков. Тя е в продължение на разговора с транспортния отрасъл за реализиране на консенсус по окончателните цени и обсег на пътищата, за които ще се заплащат тол такси.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР