До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред

...
До момента са намерени и иззети по предвидения законов ред
Коментари Харесай

Божков регистрирал само 212 от 3385 открити от прокуратурата антики

До момента са открити и конфискувани по планувания законов ред 3385 предмета, притежаващи признаци на движими културни полезности, а обвиненият Божков е записал по реда на Закона за културното завещание сбирка едвам 212 артефакта. Това оповестяват от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Установено е, че множеството от предметите се съхраняват в нарушаване на всевъзможни правила и стандарти, откривани бяха в кутии, кашони, найлонови торби, както и в насипно положение. По огромна част от движимите движимости са открити замърсявания от земна маса, а върху опаковките е открит изписан ръкописен текст с обозначение на разнообразни географски области и обитаеми места в страната, от които излиза наяве, че евентуално са били добити от иманяри в нарушаване на закона.

От Специализираната прокуратура са безапелационни, че дейностите по следствието, свързани с изземването на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР