До момента реални преговори за кабинет между партиите в парламента

...
До момента реални преговори за кабинет между партиите в парламента
Коментари Харесай

Загубено време. Нинова каза, че досега реални преговори за кабинет не са водени

До момента действителни договаряния за кабинет сред партиите в Народното събрание не са водени и това време, което Румен Радев остави с тази цел е било изгубено. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в сряда по време на среща при президента.

Според нея действителни диалози за съставяне на държавно управление ще стартират чак когато Радев връчи първия мандат.

„ Няма резултат, в случай че въобще се водят такива за сформиране на държавно управление “, сподели Нинова.

По думи на Нинова Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет първия мандат на ГЕРБ , само че би водила диалози с „ Продължаваме промяната “ , които ще получат втория.

" Ако те ни поканят на диалози, ще участваме, тъй като сме задоволени от обществената политика на това държавно управление, което то направи. Ние имаме с тях допирни точки, само че да в последните дни имаме и разлики – хартиената бюлетина “, сподели водачът на Българска социалистическа партия .

Затова изходът от сходни договаряния съгласно Нинова е неразбираем. Тя сподели още и че до момента в който стартират диалозите за държавното управление за Българска социалистическа партия цели са приемането на бюджет за 2023 година и на законите по Плана за възобновяване и резистентност.

Румен Радев от своя страна сподели, че няма да разреши провеждането на нови избори през зимата. Той сподели, че не е привързан със периоди за връчването на мандатите и желае да избегне това да би трябвало да се води предизборна акция по коледните и новогодишните празници и по-късно гласоподаване в най-студените месеци.

Ще бъде извънредно затруднена логистиката и организацията на изборите и евентуално още по-малко хора ще излязат да гласоподават ", сподели той.

На последните предварителни на 02 октомври 2022 година имаше най-ниската изборна интензивност от 1990 година насам - 39.41%.

Държавният глава към този момент организира сходни проучвателни съвещания за сформиране на постоянно държавно управление с,, и „ “. Сега остава да се срещне с " Демократична България " и " Български напредък " .

Според Конституцията, след края на консултациите той би трябвало да даде първия мандат на първата политическа мощ - ГЕРБ-СДС . Втория той би трябвало да връчи на наредилите се след тях Политическа партия , а за третия може самичък да избере партия.

Ако и третият мандат бъде върнат на президента несбъднат, той би трябвало да разпусне Народното събрание и да насрочи дата за нови предварителни избори в границите на няколко месеца.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Три майки, три истории и най-малко три незнайни  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР