До момента помощ при усилването на източния фланг на НАТО,

...
До момента помощ при усилването на източния фланг на НАТО,
Коментари Харесай

Ротата "Страйкър": Колко военни с колко машини ще пристигнат у нас?


До момента помощ при усилването на източния фланг на НАТО, след анексирането на Крим, желаеха Полша и прибалтийските републики.

Там за непрекъснато бяха ситуирани по една многонационална бойна група. След началото на войната в Украйна такава помощ изиска и Румъния, която получи бойна група с водеща нация Франция.

Засега от министерство на защитата се въздържат да разясняват какъв брой американски военнослужещи с какъв брой машини ще дойдат в ротата " Страйкър ", за която през днешния ден беше оповестено, че ще дойде за присъединяване в интернационалната бойна група, която ще се образува у нас. Според специалисти в нея биха могли да вземат участие до 150 души, с до 20 машини.

Ротата носи името " Страйкър ", поради бронираните машини, които употребява.

" Страйкър " е бойна машина на пехотата. Има я в най-малко 10 разновидността - като транспортно средство, разследваща машина, машина за здравно или инженерно обезпечаване. На въоръжение е от 2002 година

Бронята и обезпечава отбрана от 14,5-мм бронебойни патрони. Въоръжена е с картечници друг диаметър и автоматизиран гранатомет.

Тежи над 16 тона и транспортира до 9 пехотинци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР