До момента няма отменени резервации от украински и руски туристи

...
До момента няма отменени резервации от украински и руски туристи
Коментари Харесай

Няма отменени резервации от украински и руски туристи

До момента няма анулирани резервации от украински и съветски туристи за идния летен сезон. Това сподели в Бургас зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева във връзка усложняващата се конюнктура в Украйна. 

Това удостоверява и туроператорът Павлина Русева от сдружението „ Обединение „ Бъдеще за туризма “.

" Няма към момента отлив на туристи, само че резервациите са стопирани сега. Следващите няколко седмици ще бъдат сериозни по отношение на решенията, които ще се вземат ", разясни тя.

Очакваме засилен трафик от интернационален туризъм това лято, съобщи изп.-директор на компанията концесионер на двете морски летища в Бургас и Варна Франк Кванте.

" Виждаме съществени поръчки от Англия и Ирландия. Виждаме сериозен капацитет и интерес от Полша, Чехия и този регион (Централно Европейския), както и от Германия и от Австрия ", сподели той.

По данни на бургаското летище първите задгранични туристи по Южното Черноморие се чакат на 4-ти април - два месеца по-рано спрямо предходната година.

И това лято ще разчитаме доста на българските туристи. Това демонстрират и данните за зимния сезон, сподели зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева.

" До началото на месец февруари имаме към 700 хиляди туристи за сезона. 500 хиляди от тях са българи ", посочи тя.

В Бургас се организира огромен туристически конгрес в поддръжка на авиосектора и туристическия отрасъл.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР