До момента няма никакъв официален доклад от румънска страна, от

...
До момента няма никакъв официален доклад от румънска страна, от
Коментари Харесай

Доц. Стаматова: В ИАРА няма официален доклад за задържаните кораби

До момента няма никакъв формален отчет от румънска страна, от който можем да получим елементи за задържането на българските кораби. Това заяви шефът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури, доцент доктор Ваня Стаматова, чиято оставка желаеха през днешния ден от рибарското съсловие.

Това, което оповестиха от Българското посолство в Румъния е, че на 50 благи източно от Пристанище - Констанца в Румъния, на 22 март, малко преди среднощ, при инспекция са арестувани три наши риболовен кораба. На борда им е имало общо 10 моряци. Проверката е била осъществена в общоевропейски териториални води.

Доц. доктор Стаматова увери, че при повече информация ИАРА ще употребява всичките си пълномощия с цел да се окаже помощ. И добави, че единствената информация, с която разполага е, че българските инспектори, които са взели участие в инспекцията са оказали подпомагане на арестуваните екипажи. „ Не знаем доста, само че доколкото ми е известно, задържането е на съображение, че с плавателните съдове се е правил противозаконен улов “, сподели още шефът на ИАРА в Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР