До момента няма доказателства, че SARS-CoV-2 ще покаже подчертана зимна

...
До момента няма доказателства, че SARS-CoV-2 ще покаже подчертана зимна
Коментари Харесай

Малко вероятно е коронавирусът да изчезне през лятото, според агенция на ЕС

До момента няма доказателства, че SARS-CoV-2 ще покаже подчертана зимна сезонност, както други човешки коронавируси в северното полукълбо ", което акцентира смисъла на ограничения като изолираност на инфектираните хора, отдалеченост на работното място и затваряне на учебни заведения. Това се споделя в отчет на Европейският център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC).

Посочва се, че съгласно предварителни разбори от епидемията в Китай и други страни, вирусът е в положение да поддържа високи равнища на репродукция освен в сухи и студени области, само че и в тропически места с висока мокрота, като Гуанси и Сингапур.

В отчета се напомня, че четирите ковид, които се срещат измежду хората, демонстрират подчертана зимна сезонност в сдържан климат с пик сред декември и април, само че рядко се срещат през летните месеци.

Сезонността на коронавирусите може да се дължи от елементи на изискванията в околната среда и на податливостта, тъй като коронаврусите са по-стабилни при ниска и междинна относителна мокрота (20-50%), когато защитните механизми на дихателните пътища са потиснати.

Още изводи от отчета вижте тук.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1079)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР