До момента няма анализ и резултати, които да получим от

...
До момента няма анализ и резултати, които да получим от
Коментари Харесай

Кметът: Няма връзка между спукания тръбопровод и измирането на рибата в езерото

 До момента няма разбор и резултати, които да получим от Басейнова дирекция по отношение на всеобщото измиране на рибата във Варненското езеро. Очаква се да са подготвени на 26 май. Това заяви през днешния ден Бейхан Хасанов от " Риболовен контрел " -Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" Нашите инспектори ще продължат да наблюдават по северния и южния бряг на езерото дали продължава този мор на рибата. През 2011 година отново имаше всеобщо измиране на риба в канала и подозираме, че се касае за неналичието на О2 ", изясни специалистът. 

" Всяка година има подобен развой, обвързван е с разнообразни фактори. Рибата, която е измряла, е много надалеч от въпросната спукана тръба. Ясно е, че има друга причина. В тази зона има ред големи предприятия, химическа индустрия, кораборемонтни фабрики, корабостроителни фабрики. Почти всяка година има сходни случаи с разнообразни причинители. Голяма възможност има повода да е намаляването на кислорода в езерото поради планктона, който цъфти. Може да е и друго. Затова ще настояваме за обширен обзор на вливанията във Варненското езеро, което е от три общини. Затова ще настояваме регионалният шеф да инициира инспекция, с цел да се открият аргументите ", разяснява през днешния ден кметът на Варна Иван Портних.

На въпроса дали може плажът на Аспарухово да остане затворен за лятото, поради замърсяването в езерото, което стигна и до Аспарухово, Портних съобщи:

" Не ми се желае да преглеждаме такава догадка, само че институциите вършат своите замервания,ако има разминаване в индикаторите на допустимите правила за морската вода, те ще осведомят жителите! "

Повече вижте във видеото! 

 

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР