До момента никой от заявилите, че напускат, не е подал

...
До момента никой от заявилите, че напускат, не е подал
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Има спекула. Решението е таван на цените

" До момента никой от деклариралите, че напущат, не е подал молба за овакантяване на партията " > " По времето, когато аз бях вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, не е имало сигнали, че се правят злоупотреби в тецовете, и няма по какъв начин да има, тъй като това е в бранш " Енергетика ". " Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява инспекцията на Европейската прокуратура в България. И продължи: " Но имаше задоволително обществени сигнали, цивилен митинги за замърсяване на въздуха и многократни недоволства на жители. Тази акция е даже закъсняла, само че би трябвало да се направи и да се понесе отговорност, в случай че има нарушаване на закона. Особено що се отнася до екологията, здравето на хората и чистотата на въздуха ", сподели още тя в ефира на БТВ.
По думите й фактът, че до момента никой не е осъден, значи, че българската прокуратура не си е свършила работата. " Допускам, че е имало доста сигнали, само че даже и да не са били до тях, е можело да се самосезират от гражданските митинги ", счита водачът на социалистите.
Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия сама се е оздравила и макар всички шумни изявления досега никой от деклариралите, че напущат, не е подал молба за овакантяване на партията. Идеята на партията е да сплоти хората към хрумвания и дела, а не всеки да си гони персоналния и кариеристичния интерес.> За борбата с джендър идеологията > Поради въпроса с Истанбулската спогодба и джендър идеологията Българска социалистическа партия се отдалечава от полезностите на европейската левица. " Такъв спор имаме с Партията на европейските социалисти и той ще продължи. Докато съм ръководител на Българската социалистическа партия, българските социалисти няма да одобряват Истанбулската спогодба. Децата и фамилията са нашият ценностен избор ", безапелационен е водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова изясни и за какво тази тематика стана толкоз настояща тъкмо в този момент: " Преди две седмици Екологичен потенциал одобри да разпореди на Съвета на Европа да ратифицира Истанбулската спогодба от името на всички страни членки. Дори от името на тези, които не сме съгласни - това сме шест страни. Ние имаме конституционно решение, което не разрешава трети пол, с изключение на мъж и жена, т.е. обществения пол, както е записано в конвенцията. На това получих отговор да си променим вътрешното законодателство. За нас децата и фамилията са полезност. Уважаваме хората с друга полова ориентировка, само че пазиме фамилията и децата ", уточни тя.
По думите й заплахата се крие във опцията малолетните сами да избират пола си. " От 18 години нагоре човек може да се самоопределя и ние ще пазиме тези хора, ще ги пазим от хомофобия, само че до 18 години недейте да карате децата сами да избират какъв пол са, или че са родени в непознато тяло ", прикани Нинова.
Тя напомни, че в последните дни на Народното събрание с помощта на Българска социалистическа партия беше отритнат Законът за домашното принуждение. " В него имаше текстове, в които се разпорежда на неправителствени организации да приготвят образователните стратегии за деца в тази посока. Има всевъзможни сигнали в Европа какво се случва и аз считам, че това ни чака и нас, в случай че не вземем ограничения в точния момент ", предизвести водачът на социалистите.> За повишаването, цените и приходите > За Българска социалистическа партия инфлацията, цените и приходите остават най-важната тематика. " Доказахме го и по време на ръководството, доказахме го по-късно в Народното събрание и в този момент в предизборната акция. Припомням, че с помощта на присъединяване на Българска социалистическа партия в държавното управление децата са на безвъзмездни детски градини и ясли, в този момент ще имат и безвъзмездни учебници. Младите фамилии получават назад налозите, които са платили - за едно дете 600 лв., за две - 1200. Майчинството и детските се усилиха. Работниците и работещите небогати получиха нарастване на минималната работна заплата, пенсионерите - увеличени пенсии. Първо място по индустриално произвеждане в Европа, замразени цени за семействата през зимата за ток, помощ за стопанската система - над 200 лв. таван на тока. Това е лицето на Българска социалистическа партия и ние от това няма да отстъпим ", безапелационна е тя.
" Българска социалистическа партия е поредна и следва своите линии, а другите партии да вършат каквото желаят ", акцентира Нинова и добави: " Ние се борим с Истанбулската спогодба от пет години. Исторически постоянно сме били за мир и срещу войната. Исторически сме обществената, лява партия, която пази приходите на хората и се бори с неравенствата и бедността. Така че в случай че други, нови партии, имат същите линии на държание и политики, това е техен избор ", уточни тя.> За спекулата и разногласията с веригите > По отношение на високите цени Нинова напомни, че партията има доста остри разногласия с комерсиалните вериги за първи път през 2015 година " Тогава внесохме и се одобри законът, в който избран % от стоките в магазина би трябвало да са с български генезис, тъй като ние пазиме националния интерес, родното произвеждане, стопанска система и земеделие ", изясни тя и продължи: " Що се отнася до времето, когато бях министър, приказват обстоятелствата. Тогава имахме две спекулативни обстановки - бензинът и олиото. Овладяхме ги и двете. Тогава нямаше подобен растеж на цените, какъвто е в този момент ", напомни тя и дефинира настоящето повишение само със далавера.
Нинова даде доказателство, че в Българска социалистическа партия са рационални, опитни и поредни: " Преди две години предложихме закон за спекулата, на който обаче президентът наложи несъгласие. След това не успяхме да го преодолеем. В момента считаме, че вярното краткотрайно решение е таван на цените на храните от дребната потребителска кошница - мляко, месо, олио, захар, кашкавал, сирене, самун. " По думите й това е европейска мярка, която работи в Испания, Унгария, Гърция и Франция, и рано или късно и в България ще се стигне до това.> За политиката на Българска социалистическа партия след изборите > По отношение вероятните конфигурации след изборите Нинова изясни: " Ще изчакаме да забележим резултатите и кои партии с какви проценти ще влязат. След това ще решим какво да вършим след вътрешнопартийни допитвания - следващото доказателство, че сме най-демократичната партия. Каквото решат членовете на Българска социалистическа партия, това ще създадем ", заключи водачът на българските социалисти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР