До момента не са постъпили средства за борба с коронавируса

...
До момента не са постъпили средства за борба с коронавируса
Коментари Харесай

Дончев: Най-рано пари за COVID-19 от Европа в края на годината

До момента не са постъпили средства за битка с ковид от Европа у нас, който и каквото да ви изяснява. Кога ще постъпят зависи по кое време ще се одобри препоръчаният избавителен пакет на Европейска комисия за 750 милиарда eвро. От тях 12,8 милиарда евро са за България, от който малко над 9 милиарда е безплатно финансиране и малко над 3 милиарда е кредитен запас. При положително стичане на събитията можем да имаме решение в края на годината. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев, който преди време изясни, че можем да чакаме европейската помощ през есента.
От бързо изменящата се обстановка и от тези помощи зависи и това дали ще има нова актуализация на бюджета и дали ще се тегли планувания в бюджетната рамка дълг.
Актуализация на бюджета – не може да се изключи в обстановка, в която се разминават числата на анализатори в пъти с тези на прогнозите, сподели вицепремиерът. Може да му пристигна времето и на новия дълг, и това зависи с какви темпове се одобряват ограниченията от Европейска комисия. Защото там има опция за достъп до финансов запас и няма да има потребност да теглим заем, изясни още той.
Икономист: Само политическо решение може да ни спре за чакалнята за еврозоната
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР