До момента не са изпълнявани строително-монтажни дейности в участъците (от

...
До момента не са изпълнявани строително-монтажни дейности в участъците (от
Коментари Харесай

Не се строи в участъци от магистрала "Хемус" без разрешителни, увери регионалният министър

" До момента не са изпълнявани строително-монтажни действия в секторите (от автомагистрала " Хемус " - бел.ред.) без строително позволение ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния надзор. Изказването ѝ бе в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Милко Недялков за кои сектори от автомагистралата има издадени строителни разрешителни и къде се строи.

Въпросът строи ли се нелегално автомагистралата бе издигнат към разкопаването на коритото на река Вит и подозренията, че баластра от него е употребена за строителството на аутобана. В момента има позволение за градежа на 1.6 км от трасето, намиращи се в непосредствена непосредственост до въпросния сектор на реката. Днес Петя Аврамова заяви, че в сектора с документи са осъществявани работи по реконструкции на електрическата мрежа ниско напрежение и на тръбопровод, както и че се извършват диги, монтиране на тръби и други

" Направени са нужните изпитвания от акредитирана лаборатория ", уточни министърът, след което преразказа още веднъж хронологията към инспекциите за разкопаването на коритото на река Вит. Милко Недялков я репликира, че казусът въобще не е като описания от нея. " Има строителни действия на автомагистралата, директно до река Вит ", сподели той и уточни, че разполага с два рекламни клипа на " Автомагистрали " от ноември и от края на октомври, от които ясно се вижда строителство. " Точно на това място няма строително позволение и по тази причина няма законно строителство ", съобщи депутатът от левицата и прикани министъра да сезира способените органи.

" Аз разбирам Вашия сигнал и ще подхваща нужните ограничения, и бъдете сигурен, че нашите старания ще бъдат ориентирани към това автомагистралата да бъде един примерен обект ", увери Аврамова, без да конкретизира какви ограничения ще предприеме.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР