До момента каквото сме се разбрали с президента Алиев, всичко

...
До момента каквото сме се разбрали с президента Алиев, всичко
Коментари Харесай

Борисов: Директната връзка между Баку и София ще е голяма крачка за бизнеса и туризма

До момента каквото сме се разбрали с президента Алиев, всичко се е случило. Директната връзка сред Баку и София ще е доста много огромна крачка за свързаностите сред двете страни, и за бизнеса, и за туризма. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който е на работно посещаване в Азербайджан.

Заедно с него са министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на стопанската система Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, съобщи БГНЕС.

Борисов се срещна на „ четири очи “ с президента на Азербайджанската република Илхам Алиев в резиденция „ Загулба “ в Баку. В рамките на визитата министър-председателите на двете страни ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния сред София и Баку.

Държавният глава на Азербайджан осведоми, че с българския министър председател са разговаряли за развиването на двустранните връзки в политическите, енергийните и други сфери. Той поздрави Борисов за българското председателство на Европейски Съюз и изрази убеденост, че България ще се показа почтено.

Борисов пък сподели още, че се надява Азербайджан да помогне в газификацията за България, като президентът Алиев даде предписание към държавната азерска компания " СОКАР ", която да доставя газ в страната ни.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР