До момента Берое върви отлично в първенството. Тимът на Александър

...
До момента Берое върви отлично в първенството. Тимът на Александър
Коментари Харесай

Възраждането на Борислав Цонев в Берое

До момента Берое върви чудесно в шампионата. Тимът на Александър Томаш демонстрира, че ще се бори до края за място в тройката. Старозагорци вършат стойностни игри и безспорно бележат напредък. В единайсеторката им има човек, който наподобява като прероден и от ден на ден стартира да се трансформира в водач.

Кой е най-резултатният футболист и е вкарал колкото легендата Мартин Камбуров? Кой в състава е с най-вече асистенции? Кой от полевите играчи единствен има цялостни 720 минути през акцията? Правилният отговор на тези въпроси е Борислав Цонев. Заради представянето му единайсеторката на Берое към този момент стартира с него, а той и за миг не е подвел Александър Томаш.

23-годишният благоевградчанин има 3 попадения и 2 асистенции на сметката си, т.е., взел участие е директно в 45,45 % от 11-те гола на тима досега. Вкара първите два в мрежата на Ботев (Враца), а по-късно бе елементарно да се стигне до триумф с 4:0. С негов прецизен изстрел Берое подчини Септември с 1:0 в предходния кръг.

Изявите му нямаше по какъв начин да не бъдат видяни от националния селекционер Петър Хубчев, който го повика за мачовете от Лигата на нациите против Словения (1:2) и Норвегия (1:0). В тях не се появи на терена, само че в случай че продължава по този начин, халфът с афинитетът към офанзивата, скоро ще дебютира и за " лъвовете ", откакто досега е минал през всички възрастови национални гарнитури.

Избухването му можеше да бъде и по-рано. Но той трябваше да се оправи с две ужасяващи травми на коленете - в случай че беше с по-слаба душeвност, от дълго време да беше махнал с ръка и да е оставил футбола. Македонският му дебелоглав обаче му оказа помощ да се оправи с компликациите и да прави това, което обича най-вече - да рита топка. Още в детска възраст в Благоевград не стопират да ги хвалят с неговия брат близнак Радослав, макар че са луди глави. Двамата минават " в пакет " в Левски. Началниците на " Герена " са уверени, че близнаците ще станат футболисти. Причината за тази прогноза е, че кой каквото прави, двамата по през целия ден ритат на изкуственото игрище. Когато на някой му потрябва Боби или Ради, той знае къде да ги търси - не мърдат от терена.

Малко по-малко от месец откакто са навършили 16 години (родени са на 29 април 1995 г.) вършат дебюта си в професионалния футбол. На 27 май 2011-а, в мач от последния кръг на шампионата Левски приема Монтана на националния стадион. Резултатът е 3:0, когато Боби се появява на терена в 80-ата минута. Той е изпреварен от брат си, който влиза на игрището 10 минути по-рано. След това обаче става по този начин, че все Борислав води. Той първи вкарва и гол за мъжете - на 18 септември 2013 година при домакинското 4:0 над Пирин Гоце Делчев за Купата на България - бележи, откакто влиза от аварийна пейка.

През есента на 2012-а отпред на Левски застава Николай Костов. Треньорът се влюбва в качествата на близнаците. " Ако братята бяха малко по-големи, щях да играя като Барселона с Иван Цветков пред тях ", споделя той. На няколко пъти младоците желаят да си тръгнат от " Герена ", тъй като смятат, че заслужават повече игрово време. В последна сметка те отхвърлят да продължат договорите си и напущат през лятото на 2016 година. Тогава пътищата им се разделят - Борислав отива в Берое, a Радослав избира Лече (през предишните два сезона изиграва 50 мача в Серия С и вкарва 6 гола, през този не е играл в Серия В).

Личи си, че Боби е направил отличен избор. В първите си две акции за " зелените " взе участие в 51 турнирни дуела, в които вкара 6 пъти. През този е на път да усъвършенства върха си за попадения - има 4 през предишния. Но с изключение на, че вкарва, той е харесван от Александър Томаш, тъй като може да направи точно центриране, да даде тъничък пас, да опитва неочакван отдалечен изстрел. И е човек, на който може да се има доверие.

В момента в Левски несъмнено си скубят косите, че го изпуснаха. Случвало се е с доста други като Цонев. Сега задачата пред Боби е да се утвърди още по-здраво в Берое, а в случай че я кара по този начин скоро Стара Загора ще му отеснее и може да изкара положителни пари на клуба, а нищо чудно парите да са от " Герена ".

 Борислав Цонев от Берое става национал
Борислав Цонев от Берое става национал

Халфът е попаднал в полезрението на Петър Хубчев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР