До момента 5 от 7-те фирми, които отговарят на текущите

...
До момента 5 от 7-те фирми, които отговарят на текущите
Коментари Харесай

Фандъкова: Фирмите, избрани за текущи ремонти, искат по-високи цени или спират работа

До момента 5 от 7-те компании, които дават отговор на настоящите поправки, подадоха претенции за индексация, т.е. по-високи цени поради инфлацията и повишаването на строителните материали или преустановяване на договорите, съобщи във вторник столичният кмет Йорданка Фандъкова.

" За да подсигуряваме осъществяването на строителната стратегия, е значимо допустимо най-скоро Министерски съвет да одобри методика за индексация на договорите поради сензитивното нарасналите цени на строителните материали. Това е извънредно значимо и за европейските планове, които общините изпълняваме, тъй като при тях забавянето може да е съдбовно ", споделя Фандъкова. Именно.

Тя осведоми, че общината работи по оповестяването на процедури за нови реализатори, само че това би лишило 4-5 месеца. Искания за индексация са изпратени и от изпълнителите на някои от огромните обекти, като бул. " Източна дъга " и ул. " Кукуш ".

Кметът разгласи още, че от на следващия ден стартира реконструкцията на втория стадий от бул. " Първа българска войска ".

Очаква се координиране и позволение за градеж на бул. " Източна дъга " и ул. " Николай Коперник ".

В процедура за избор на реализатор са новите сектори от вътрешния кръг по бул. " Т. Каблешков ", ул. " Филип Кутев ", както и тунела към " Люлин ", ул. " Народно хоро " и други по-малки обекти.

Тази година Столична община е заложила изграждане/ реорганизация на 10 вътрешно квартални улици, 5 от които стартират през тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР