До момента 480 души са изгубили живота си в 5374

...
До момента 480 души са изгубили живота си в 5374
Коментари Харесай

480 са загиналите на пътя от началото на годината

" До момента 480 души са изгубили живота си в 5374 тежки произшествия. " Това разгласи началникът на отдел " Пътна полиция " Росен Рапчев на семинар по пътна сигурност.

По думите му има резултат със засилен надзор, само че той не е задоволителен.

Рапчев уточни, че единствено за през вчерашния ден, 16 октомври са регистрирани 26 произшествия, при които няма починали.

Най-сериозен е казуса в Пловдив, Враца, Хасково и Столична дирекция на вътрешните работи. С най-хубави индикатори са Ловеч, Пазарджик и Плевен.

" Работим дейно на пътя, с цел да може това да е и превантивна мярка към всички извършители ", акцентира комисар Рапчев.

Най-много тежки произшествия има на територията на област Пловдив, София, Варна, а минимум са в Перник, Ямбол и Търговище.

Най-големият брой при починалите има в Пловдив, София област, Столична дирекция на вътрешните работи и Варна. Най-малко са в Смолян, Кюстендил, Габрово, Кърджали, Видин, Перник и Разград.

Според показаните от Рапчев данни главните аргументи за злополуките са неправилните маневри, несъобразената и превишена скорост, отнемането на преимущество, навлизането в лента за насрещно придвижване и неправилното изпреварване.

За първите девет месеца злополуките сред коли са били 1839 произшествия със 75 починали и 2839 ранени.

Самокатастрофиралите са 1241, като 143 са починали.

За същия интервал трагично е ситуацията със починалите пешеходци, като техният брой е 83.

Рапчев означи, че отговорността е освен на водачите, а и на пешеходците, които пресичат на неправилни места.

Според него най-лошото е, че възрастните демонстрират на децата по какъв начин не би трябвало да се пресича.

" Личният образец е най-съществен за подрастващото потомство ", добави комисарят.

По думите му децата водачи на колела не знаят по какъв начин да съблюдават разпоредбите за придвижване и по какъв начин да се пазят.

Според статистиката от началото на годината до края на септември в страната са настъпили 5058 произшествия, което е с 43 по-малко в съпоставяне със същия интервал предходната година. Загиналите са били 458, което е с 22 по-малко за 2017 година

Ранените били 465 души, с 10 по-малко за същия интервал предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР