До момента 14 човека са потърсили съдействие от Община Варна

...
До момента 14 човека са потърсили съдействие от Община Варна
Коментари Харесай

Кметът: 15 жилища във взривения вход са със сериозни щети, помагаме на нуждаещите се


" До момента 14 индивида са потърсили подпомагане от Община Варна и сме се отзовали. Първият ден настанихме едно четиричленно семейство, през вчерашния ден две тричленни и едно двучленно семейство. Ще бъде изписана и старата жена, която съществено е потърпевша, ще се погрижим и за нея. 

Работи се за проучване на вредите в жилищния вход. Осигурени са условия от първа нужда за хората. Към днешна дата би трябвало да са завършили следствените дейности. Разчистват се и най-пострадалите два жилището на 4 етаж. 

Благодаря на компаниите, които се отзоваха на апела ни да спомагат и тези, които ще се включат при възстановяването на вредите. ВиК компания влиза през днешния ден, с цел да ремонтира вътрешната водопреносна апаратура. Фирма Булмаг ще обследва ел. инсталацията с цел да възвърне мрежата и ел. зареждането. 

Направена е комисия, която изготвя градивна експертиза. Първоначалният оглед не демонстрира съществени нарушавания на структурата и здравината на постройката, само че занапред ще се обследва плочата и т.н. 

Имотите са частна благосъстоятелност, по тази причина е комплицирано финансовото подкрепяне с обществени средства, само че занапред Общинският съвет може да вземе решение в тази посока по мое предложение. 

Пострадалите са осведомени, че могат да аплайват за еднократна помощ в размер на 375 лева, както ида подадат в допълнение заявление за отпущането на обществена помощ към дирекция " Социално подкрепяне ". Към момента от общо 36 жилища, 30 са обитаеми, 15 са със съществени материални вреди ", сподели кметът. 

Повече вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР