До минус 20 градуса падна температурата в Кнежа тази сутрин,

...
До минус 20 градуса падна температурата в Кнежа тази сутрин,
Коментари Харесай

Жълт код за студено време

До минус 20 градуса падна температурата в Кнежа тази заран, съвсем колкото на Мусала- там беше минус 24 градуса. В Г.Делчев и Кюстендил бяха регистрирани минус 14 градуса, в останалите региони температурите бяха от минус 7 до минус 12 градуса, в София - минус 10 градуса.

Температурите ще останат негативни през целия ден- оптимални от минус 4 до плюс 1 градус, в София- минус 4 градуса.

Следобед ще има слънчеви часове и слаб вятър от запад-северозапад.

В планините облачността ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 6 градуса, на 2000 метра – към минус 13 градуса.

През идващите дни времето ще омекне, само че на следващия ден стартират превалявания. Още преди обяд в западните региони ще завали сняг. Вечерта ще завали и на изток, като там преваляванията ще са от дъжд и сняг. През тези два дни има нараснала възможност за обилни превалявания тук-там. В нощта против петък ще спре да вали и ще стартира понижение на облачността. В петък и събота ще е прохладно, с променлива облачност, съвсем без превалявания. В неделя вятърът ще отслабне. Облачността ще се усили, само че вероятността за превалявания е дребна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР