До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти

...
До минимум ще се сведе времето за реакции при инциденти
Коментари Харесай

Създават поредния орган за безопасност на движението

До най-малко ще се сведе времето за реакции при произшествия и нередности на пътя, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов след изнесено съвещание на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред в Групово дело " Национална полиция ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Министерство на вътрешните работи регистрира повече произшествия на пътя в последните две седмици. За справяне с казуса, съгласно министъра, ще способства Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата, чието основаване ще бъде разисквано на Министерски съвет на следващия ден и който се чака да проработи до половин година. Министърът изясни, че посредством него до най-малко ще се сведе времето за реакции при произшествия и нередности. За центъра няма да има потребност от средства или още чиновници, добави Маринов.

Министърът е на мнение, че повода за нараствания брой произшествия на пътя през последните седмици е започването на дейния летен сезон. По думите му казусът е сложен и визира инфраструктурата, водачите и транспортните средства.

" Целият персонален състав е на пътя ", сподели Маринов.

Пресслужбата на кабинета заяви по-рано, че на утрешното съвещание държавното управление се чака да постанови основаването на Национален координационен център за безвредно придвижване по пътищата. Това е следващата конструкция, която ще работи за понижаване на злополуките и смъртността на пътя. Неотдавна към държавното управление бе основана Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ". Самата организация пък разгласи през вчерашния ден, че се основава Съвет за съдействие с университетските и научните среди в региона на сигурността на придвижването по пътищата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР