До месец Варна ще има детска линейка. Това съобщиха от

...
До месец Варна ще има детска линейка. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Варна ще се сдобие с детска линейка до месец

До месец Варна ще има детска кола за спешна помощ. Това оповестиха от Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ ", които провеждат благотворителната акция за събиране на пластмасови капачки и стотинки.

Припомняме, че договорът за доставката на колата за спешна помощ, която ще обслужва Варна и цяла Североизточна България, бе подписан при започване на ноември предходната година.

Покупката на профилирания автомобил, чиято стойност е към 260 000 лева, бе допустима с помощта на средствата, събрани от акциите за преработване на капачки, както и на сумите, дарени за самодейността.

При последната акция на " Аз имам вяра и оказвам помощ " през октомври 2022 година единствено за ден бяха предадени 22 тона капачки.

Благотворителната акция е основана през 2015 година за да се събират капачки за преработване, а със събраните средства да се закупуват медицински апаратури в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология и за 7 години са събрани над 241 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури.

От сдружението са си сложили за цел през 2023 година да съберат 500 000 лева за три дела.

Това са: първият транспортен мобилен пункт за кръводаряване в България; първата неонатална кола за спешна помощ за потребностите на СБАГАЛ " Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна " в помощ на хиляди бебета от Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград и доста други градове; извънредно скъпи медицински апаратури и съоръжение за потребностите на най-голямото поделение по Детска хирургия в Североизточна България, което се намира в МБАЛ " Св. Анна " - Варна.

Всеки, който поддържа акцията, може да подари средства на единствената и публична сметка на акция " Аз имам вяра и оказвам помощ ":

Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)

IBAN: BG57BPBI79451069521301

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: СДРУЖЕНИЕ " АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ "

Основание: Дарение
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР