До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните

...
До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Ще рестартираме процедурата по концесията на Летище София

До месец би трябвало да бъдат подготвени предконцесионните разбори от интернационалните финансови институции за Летище София и когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията. Това разяснява пред публицисти през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

София
 © Българска телеграфна агенция
" Надявам се до края на Председателството да завърши подаването на предложения за концесионер на Летище София ", сподели още транспортният министър. Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване.

Министър Московски неведнъж е обяснявал задачата на концесията, а точно да се усъвършенства ръководството и да се намерят пари за изпадналите в затруднено състояние и задлъжнялост Български държавни железници.

След образуването на третия кабинет " Борисов " при започване на май новият остарял транспортен министър разгласи желанията на държавното управление да възобнови процедурата, която по неразбираеми аргументи, по думите му, бе спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски уточни септември 2017 година като период за обновяване на процедурата, този път с интернационален съветник.

Летище София е един от един от най-големите държавни активи, като се изключи енергийните. От търга страната чака бързо заплащане от 480 млн. лева, което най-малко по предварителни поръчки ще бъде изхарчено за задлъжнялото БДЖ.
 Рестартират концесията на Летище София до 2 месеца Рестартират концесията на Летище София до 2 месеца
До месец и половина ще бъде обновена процедурата за отдаване на концесия на Летище София, разгласи министърът на превоза Ивайло Московски на церемо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР