До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните

...
До месец трябва да бъдат готови предконцесионните анализи от международните
Коментари Харесай

Кога започва търсенето на концесионер на Летище София?

До месец би трябвало да бъдат подготвени предконцесионните разбори от интернационалните финансови институции за Летище София и когато това стане, ще ги прегледаме и ще рестартираме процедурата по концесията. Това разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.
 
" Надявам се до края на Председателството да завърши подаването на предложения за концесионер на Летище София ", сподели още транспортният министър. Консултанти по процедурата са Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване, съобщи БГНЕС.Министър Московски неведнъж е обяснявал задачата на концесията, а точно да се усъвършенства ръководството и да се намерят пари за изпадналите в затруднено състояние и задлъжнялост Български държавни железници.

След образуването на третия кабинет " Борисов " при започване на май новият остарял транспортен министър разгласи желанията на държавното управление да възобнови процедурата, която по неразбираеми аргументи, по думите му, бе спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски уточни септември 2017 година като период за обновяване на процедурата, този път с интернационален съветник.Летище София е един от един от най-големите държавни активи, като се изключи енергийните. От търга страната чака бързо заплащане от 480 млн. лева, което най-малко по предварителни поръчки ще бъде изхарчено за задлъжнялото БДЖ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР