До месец става ясна бъдещето на генералния директор на БНТ

...
До месец става ясна бъдещето на генералния директор на БНТ
Коментари Харесай

До месец СГС решава за Каменаров

До месец става ясна бъдещето на генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров като подобен.

Съставът на Софийски градски съд (СГС) с ръководител арбитър Руси Алексиев завърши делото против Каменаров. По думите на магистрата решението на съда ще бъде оповестено в период, до месец.

Днешното съвещание по делото продължи единствено час.

Пред магистратите показания даде медикът от болничното заведение " Св. Анна " доктор Росица Иванова, която е изследвала кръвната проба на Каменаров.

До правосъдната зала не стигна алкохолният дневник от здравното заведение, където написа кой е взел тестът от Каменаров. Това не се и наложи, тъй като от думите на Иванова стана ясно, че тестът е взета от здравна сестра, а не от лекар.
Защитата на Каменаров се хвана тъкмо за това и изиска делото да бъде прекъснато или върнато за разглеждане на долната инстанция в Софийския областен съд.
Държавното обвиняване пък настоя за потвърждаване на неоправдателната присъда на Каменаров от СРС.

Припомняме, пред Софийския градски съд Каменаров апелира условната си присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

Ако съдът признае Каменаров за отговорен, той към този момент няма да може да заема поста като генералния шеф на Българска национална телевизия, тъй като по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани.

Каменаров беше заловен да кара пийнал късно вечерта през юни 2016 година Тогава той беше спрян за полицейска инспекция, а тестът му с дрегер отчела 1.6 промила.

В края на 2017 година Софийският областен съд му наложи условна присъда от година и три месеца затвор, 600 лв. санкция, както и лишаване на шофьорската му брошура за година и половина. Той апелира правосъдния акт пред Софийския градски съд.

Процесът по обжалването беше отлаган няколко пъти - за задължения или болести на Каменаров или юриста му. Последното отсрочване обаче провокира отзив, тъй като стана ясно, че до момента в който е бил болен, Каменаров в действителност е бил в командировка в Брюксел.

Проверка, разпоредена от арбитър Руси Алексиев, сподели, че всичко към здравния документ, с който Каменаров отсрочи делото, е по разпоредбите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР