До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура

...
До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура
Коментари Харесай

Фандъкова ще насочи общинския бюджет за 2020 г. към обновяване на кварталите

До месец ще показва в Столичния общински съвет новата конструкция и измененията в екипа от заместник-кметове, дава обещание кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за " 24 часа ". Тя ще има нов заместител по строителството, който ще сплотява работата по всички обществени планове – от правенето им до контрола на осъществяването и поддръжката.

Кметицата дава обещание да вкара и цифровизация на всички процеси и услуги в общината, с което демонстрира неприкритост към концепциите в предизборните стратегии на своите съперници в изборната конкуренция.

Относно акцентите в бюджета на Столичната община за 2020 година Фандъкова възнамерява да насочи повече средства за работа в кварталите. " Освен ремонта на улици и тротоари би трябвало да продължим строителството на детски градини и учебни заведения, да осигурим паркинги и довеждащ превоз (до метрото и главните линии на градския транспорт) ", прецизира тя.

Като най-спешни действия, които би трябвало да се стартират до края на годината, тя показва измененията в Общия организационен проект на София. Те ще целят да се укроти презастрояването в южните и източните квартали, както и на междублоковите пространства.

Тя се заканва персонално да внесе в Народното събрание оферти за законодателни промени, с които да се усилят отстоянията сред жилищните здания при ново строителство, както и по-сериозни условия за обезпечаване на паркоместа и озеленяване.

Продължаване на строителството на третия метродиаметър към кв. " Левски ", както и отклонението при Военна академия в посока кв. " Гео Милев ", " Слатина " и бул. " Цариградско шосе ".

На въпрос дали ще послуша препоръките на Бойко Борисов към нея да вкара такса за прекосяване на коли през центъра Фандъкова дава отговор, че не разчита толкоз на рестриктивните ограничения, с цел да понижи тапите и замърсяването на въздуха от колите. Тя залага на развиването на различни способи за напредване – метрото, на построяването на велоалеи, на Околовръстния път и вътрешните кръгове, които да отклонят директния трафик от центъра.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР