До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура

...
До месец ще представя в Столичния общински съвет новата структура
Коментари Харесай

Фандъкова ще насочи общинския бюджет за 2020 г. към обновяване на кварталите

До месец ще показва в Столичния общински съвет новата конструкция и измененията в екипа от заместител кметове, дава обещание кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за " 24 часа ". Тя ще има нов заместител по строителството, който ще сплотява работата по всички обществени праекти – от правенето им до контрола на осъществяването и поддръжката.

Обещава да вкара и цифровизация на всички процеси и услуги в общината, с което демонстрира неприкритост към концепциите в предизборните стратегии на своите съперници в изборната конкуренция.

Ще се концентрира

Относно акцентите в бюджета на Столичната обина за 2020 година Фандъкова възнамерява да насочи повече средства за работа в кварталите. " Освен ремонта на улици и тротоари, би трябвало да продължим строителството на детски градини и учебни заведения, да да осиурим паркинги и довеждащ превоз (до метрото и главните линии на градския транспорт) ", прецизира тя.

Като най-спешни действия, които би трябвало да се стартират до края на годината тя показва измененията в Общия организационен проект на София. Те ще целят да се укроти презастрояването в южните и източните квартали, както и на междублоковите пространства.

Тя се заканва персонално да внесе в Народното събрание оферти за законодателни промени, с които да се усилят отстоянията сред жилищните здания при ново строителство, както и по-сериозни условия за обезпечаване на паркоместа и озеленяване.

Продължаване на строителството на третия метродиаметър към кв. " Левски ", както и отклонението при Военна академия в посока кв. " Гео Милев ", " Слатина " и бул. " Цариградско шосе ".

На въпрос дали ще послуша препоръките на Бойко Борисов към нея, да да вкара такса за прекосяване на коли през центъра, Фандъкова дава отговор, че не разчита толкоз на рестриктивните ограничения, с цел да да понижи тапите и замърсяването на въздуха от колите. Тя залага на развиването на различни способи за напредване – метрото, на построяването на велоалеи, на Околовръстния път и вътрешните кръгове, които да отклонят директния трафик от центъра.

Твърди, че ще работи добре с районните кметове, които не са от ГЕРБ. " Не разделям районните кметове съгласно политическите им пристрастия, а по това дали работят, или не, могат ли да приготвят и пазят планове или единствено се оплакват ", показва Фандъкова.

Тя чака поддръжка от " Демократична България " при гласуванията на нейни планове в общинския съвет. " Естествени наши ъюзници са партиите вдясно - " Демократична България " и Вътрешна македонска революционна организация.

Предложението на Борисов за предел от три мандата за кметовете Фандъкова също не приема с отворени прегръдки. " Като кмет, който към този момент е избиран четири пъти мажоритарно, мога да кажа, че лимитът го поставят гласоподавателите ". Въпреки това тя уклончиво декларира, че в Изпълнителната комисия на ГЕРБ " би трябвало да обсъдим опциите повече младежи да влязат в ръководството ".

За обвиняванията на Мая Манолова, че е определена с купени ромски гласове Фандъкова изяснява, че по-добрите й резултати в кв. " Факултета " имат съответна причина. Директорката на учебното заведение там, в което се учат 1100 деца, е била в листата на ГЕРБ за общиски съветници. Хората я уважавали и по тази причина дали своят вот за Фандъкова.

В други три ромски квартала - " Хр.Ботев ", " Градините ", както и в Бусманци, поддръжката за Манолова се нараснала сред двата тура на изборите. " За Манолова – със 100%, а за мен – с 48%.

" Това демонстрира придвижване в избрана посока и също слага въпроси ", контраатакува тя съперника си на балотажа за кметския пост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР