До месец ще бъде променен гражданско-процесуалния кодекс, така че да

...
До месец ще бъде променен гражданско-процесуалния кодекс, така че да
Коментари Харесай

Манолова представи мерки за защита на длъжниците към банки

До месец ще бъде изменен гражданско-процесуалния кодекс, тъй че да бъдат предпазени правата на длъжниците към банки. Днес националният омбудсман Мая Манолова показа промени в Гражданско-процесуалния кодекс, който незабавно внесе и в Народното събрание. Манолова чака текстовете да бъдат припознати от депутатите.

 © Гергана Костадинова / БГНЕС
Председателят на правната комисия към Народното събрание Данаил Кирилов похвали самодейността и увери, че промени ще има. Причина за бързите ремонти е писмо на Европейската комисия, което дава период от два месеца на България да поправя по този начин законите си, че да бъде обезпечено на потребителите, че няма да изгубят имущество поради съществуването на неравноправни клаузи с банките.
Мая Манолова, омбудсман: В настоящото законодателство е нарушен салдото сред ползите на жителите и потребителите и на стопански мощните. Нещо повече настоящото законодателство е напълно в интерес на банки, монополни сдружения, компании за събиране на вземания, колекторски компании, бързи заеми, мобилни оператори, които разполагат с облекчени процедури за събиране на своите вземания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР