До месец се очаква Топлофикация София“ да погаси всичките си

...
До месец се очаква Топлофикация София“ да погаси всичките си
Коментари Харесай

До месец Топлофикация София ще погаси дълговете си, твърди шефът на Булгаргаз

До месец се чака „ Топлофикация София “ да погаси всичките си просрочени отговорности към „ Булгаргаз “. Това съобщи в изявление за БНР изпълнителният шеф на газовата ни компания Николай Павлов.
" Топлофикация София " разгласи по какъв начин ще върне на клиентите си близо 31 млн. лева
В момента топлофикационното сдружение дължи към 125 милиона лв., откакто „ Булгаргаз “ си прихвана сумата, която трябваше да възвърне след поевтиняването на газа със задна дата, изясни Павлов:
„ Бяха прихванати близо 60 милиона лв.. Те ще се опитат да намерят финансиране, с което да се погасят всички отговорности към „ Булгаргаз “. Имаме уверението на " Топлофикация ", че диалозите с финансиращите институции са в доста напреднала фаза и чакаме да си погасят цялостния размер на отговорностите в границите на месец “.
КЕВР дефинира какви ще са връщаните суми на сдруженията
Газовата ни компания към този момент е възстановила 195 милиона лв. на множеството си клиенти. Общо сумата, която трябваше да върне „ Булгаргаз “ след преизчисляването на цените на газа, беше 202 милиона лв..
Николай Павлов заяви още, че поради топлата зима и изключителното състояние в страната, потреблението на газ е паднало с над една четвърт от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР