До месец разследването на тежката катастрофа с участието на Лютви

...
До месец разследването на тежката катастрофа с участието на Лютви
Коментари Харесай

Последни новина за разследването на катастрофата с Местан и загиналото бебе ВИДЕО

До месец следствието на тежката злополука с присъединяване на Лютви Местан, при която почина бебе, ще завърши. Това са упованията на юристите на фамилията, чието 6-месечно детенце умря при конфликта на пътя сред персоналния им автомобил и този на политика.

БЛИЦ напомня, че автотехническата експертиза за злополуката към този момент е подготвена. Лютви Местан пък остава единствен обвинен по случая. Все още обаче се организират спомагателни дейности по следствието, показаха от държавното обвиняване .

Срокът на следствието бе удължаван три пъти.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в основния интернационален път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се прибирал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал конфликт с „ БМВ “, движещо се от Кърджали по посока Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “. При жестокото автомеле „ БВМ “-то излетя от основния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При случая почина 6-месечната Еджрин, която пътувала със фамилията си за Кирковско.

Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Лютви Местан се размина единствено с изкълчена китка.

Часове след случая политикът беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му брошура, само че тя му бе върната от съда.

Адвокатите на Лютви Местан са поискали спомагателни калкулации по отношение на механизма на пораждане на злополуката, научи екипът ни от неофициални източници.

БЛИЦ напомня, че произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в придвижването по основния интернационален път Кърджали-Маказа-Комотини .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: 24rodopi.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР