До месец международно известната крава Пенка ще стане майка, похвали

...
До месец международно известната крава Пенка ще стане майка, похвали
Коментари Харесай

Ето какво се случва с кравата Пенка, която се прочу в цял свят

До месец интернационално известната крава Пенка ще стане майка, похвали се притежателят й Иван Харалампиев, написа "Монитор ".

„ Остават броени дни до събитието, което го чакахме толкоз доста време. Знаете, че когато кравата избяга в Сърбия беше бременна, само че пометна. Сега най-сетне ще се радваме на рожба от нея. От лятото на м.г. Пенка населява животновъдния обект в село Мазарачево и се усеща извънредно спокойна “, споделя със удовлетворение кюстендилският фермер. Там той отглежда общо 17 крави, като упоритостта му да доближи до 20.

По думите на Харалампиев ползата към животното не стихва от страна на хората. Само преди броени дни той получил следващо писмо от Германия с подаяние. В него имало 500 евро и картичка. „ Въпреки, че мина толкоз време хората не са не запомнили Пенка. Любопитното е, че за нея се сещат повече чужденците, в сравнение с нашите. Настояват непрекъснато да подкрепят животното. Поканих едно немско семейство и чакам да ни гостува през лятото, когато към този момент Пенка ще е станала майка “, споделя Харалампиев.

За идното ново попълнение във фермата си, той към този момент се е спрял на съответно име. „ Много ми се желае теленцето на Пенка да бъде кръстено на първия човек, който се застъпи за нас и пристигна на място при мен в Копиловци. Това е английският евродепутат Джон Флак. Защо не теленцето да бъде кръстено на него. Още тогава разбрах, че той обича животните, въпреки всичко произлиза от фермерско семейство. Ако теленцето е мъжко ще се споделя Джон, в случай че е женско Джоана “, изяснява още Харалампиев.

Припомняме, че кравата дезертьор Пенка стана интернационално известна, откакто изчезна от животновъден обект в село Мазарачево на 12 май м.г. Две седмици по-късно тя беше открита в прилежаща Сърбия, а връщането й още веднъж в България беше еднакво на смъртна присъда. Първоначално беше оповестено, че Пенка би трябвало да бъде умъртвена поради това, че е обитавала в страна, която не е членка на Европейски Съюз, само че откакто беше дадена публичност на случая и хора от целия свят се застъпиха за избавяне живота на кравата, управляващите я помилваха.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР