До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии,

...
До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии,
Коментари Харесай

Мангъров: Маските не са начинът за справяне с коронавируса

 До месец март 2020 година и през всички предхождащи епидемии, с каквито се сблъскваме всяка година - свински грип, птичи грип, хонконгски грип, в никакъв случай до момента, нито Световната здравна организация, нито Американският център по заразни и паразитни заболявания (CDC), нито който и да е от другите институти са казвали, че маските правят някаква работа.

Изведнъж те получиха някакво просветление и споделиха, че в случай че хората носят маска, броят на заболелите ще спадне с 80 на 100, което е неуместно. В тези страни, които бяха най-затворени, сега се следи най-голям брой новооткрити инфектирани. Това съобщи пред Радио София доц. Атанас Мангъров - шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София.

" Маските не са методът за справяне с една въздушно-капкова зараза. Това е една химера ", уточни Мангъров, като разясни, че разпространяването на SarS-CoV2 по нищо не се отличава от това на всички останали коронавируси, които са виновни за към 15-20 на 100 от всички респираторни инфекции - хрема, сополи, кашлица през студените месеци на годината. Затова носенето на маска не способства значително за неразпространението на този вирус съответно и на всички респираторни вируси.

Хората, които се усещат добре и нямат признаци, трябва да продължат да живеят обикновено. Онези, които имат леки признаци, би трябвало да си останат у дома. Истински болните могат да бъдат приети в болница. Сега всеки, който има позитивен тест, хуква към болничното заведение, тъй като непрестанно се споделя, че колкото по-рано влезете в болница, толкоз по-големи са възможностите да оцелеете. Това обаче води до препълване на лечебните заведения и лекарите и сестрите стартират да се разболяват от ден на ден, счита Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР