До месец излиза решение на Софийския градски съдОправдана е на

...
До месец излиза решение на Софийския градски съдОправдана е на
Коментари Харесай

Падат обвиненията срещу Асена Сербезова

До месец излиза решение на Софийския градски съд
Оправдана е на първа инстанция

Шефката на фармацевтите не е създавала суматоха на пазара за медикаменти

Прокуратурата отхвърли да поддържа обвиняването против шефката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова за всяване на суматоха по време на пандемията от COVID-19. Това стана ясно през вчерашния ден на съвещание на втората инстанция - Софийския градски съд (СГС).

Проф. Сербезова бе подведена под наказателна отговорност за две свои изявленията по Българска национална телевизия и БНР на 7 април 2020 година, в които разяснява усложненията при снабдяването с медикаменти и всеобщото презапасяване, почнали в първите седмици след обвяване на изключителното състояние у нас. Пред Софийския областен съд отбраната є потвърди, че тя е споделила своето мнение като експерт и въз основата на публикувана тогава обществена информация от Европейската организация по медикаментите.

Само след едно съвещание проф. Сербезова бе изцяло оправдана. Представителят на Софийска градска прокуратура съобщи през вчерашния ден пред съда, че в тази ситуация не е сбъднат състава на закононарушение по Наказателния кодекс, защото казаното в двете изявленията от шефката на фармацевтите не е било целеустремено, погрешно и заблуждаващо известие.

До месец съставът на Софийския градски съд ще се произнесе дали оставя в действие оправдателната присъда на проф. Сербезова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР