До месец и половина се надявам да започне ремонтът на

...
До месец и половина се надявам да започне ремонтът на
Коментари Харесай

До месец и половина може да започне ремонтът на Е-79 в отсечката Видин-Ружинци

До месец и половина се надявам да стартира ремонтът на Е-79 в правата Видин-Ружинци, оповестиха от община Видин, цитирайки кметът на Видин доктор Цветан Ценков.

Новото трасе е отразено в общия организационен проект на Община Видин. Предприети са всички нужни стъпки това да се случи в най-кратки периоди. С решение на Министерски съвет се чака да стартират процедурите по отчуждаване на парцелите и обезщетяване на притежателите на имоти. Окомплектовани са всички нужни документи за строителството на огромния обект. Общинските земи са вписани в кадастъра, а договорите са предоставени в Агенция "Пътна инфраструктура ", разгласи видинският кмет. Той бе един от участниците в митингите на Гражданското обединяване "Единни за смяна " през зимата на 2019 година с искане за смяна в цялостната инфраструктура и създаване на автомагистрала до София.

Haпpaвлeниeтo Bидин - Бoтeвгpaд e пpиopитeтeн пpoeĸт в инвecтициoннaтa пpoгpaмa нa Aгенция "Пътна инфраструктура " и Mинистерството на районното развиване и благоустройството дo 2022 година. С цялocтната мoдepнизaция нa тpaceтo oт "Дyнaв мocт 2 " щe ce ocигypи бъpзa и yдoбнa вpъзĸa мeждy aвтoмaгиcтpaлитe "Xeмyc ", "Tpaĸия " и "Cтpyмa ", а и това би помогнало за привличане на част от придвижването на коли от "Дунав мост " при Русе.

Вѝдин е първото огромно пристанище по течението на река Дунав. Той е административен и икономически център на едноименните община и област. Населението на града е към 41 583 поданици.

През Видин минават два европейски транспортни коридора - № 4 и №7. Коридор №4 стартира от Дрезден и минава през Прага, Братислава, Будапеща и през Видин се насочва към София и се разклонява към Солун, а през Пловдив стига до Истанбул.

Паневропейски транспортен кулоар №7 свързва Северно маре с Черно море посредством речния канал Рейн-Майн-Дунав. Чрез моста при Видин-Калафат се реализира връзката сред кулоар №7 и кулоар №4.

Видин е начална точка на Републикански път I-1, водещ до границата с Гърция при Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон, преминавайки през София. По цялото си продължение пътят е част от Европейски път Е79 Орадея-Крайова-Видин-София-Солун.

На 2 км от града е ситуиран фериботният комплекс, който през 2013 година е сменен от втори мост по българското течение на реката, наименуван "Нова Европа " (известен по-рано като "Дунав мост 2 " или "мост Видин - Калафат "). Срещу Видин е ситуиран румънският град Калафат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР