До месец и половина е възможно да приключи ремонтът на

...
До месец и половина е възможно да приключи ремонтът на
Коментари Харесай

До месец и половина може да приключи ремонтът на спукания тръбопровод в езерото

 До месец и половина е допустимо да завърши ремонтът на авариралия водопровод за отпадни води във Варненското езеро при удобни метеорологични условия, а през вчерашния ден бе извадена първата 300-метрова част, заяви кметът на Варна Иван Портних.

" В непрекъсната връзка сме с фирмата-изпълнител, работи се доста динамично, само че и мъчно, тъй като е в региона на фарватера. Екипът има подготвеност да  работи и през нощта, с цел да бъде решен проблемът максимално бързо ", разяснява през вчерашния ден кметът.

Както Varna24.bg заяви, той помоли да не се спекулира по тематиката с разнообразни фотоси и внушения за голямо замърсяване в морето, като сподели аналогични фрагменти от Института по океанология на крайбрежието от нос Калиакра до Констанца в Румъния, където ясно се виждат сходни сектори от морската вода, оцветени поради разцвет на фитопланктона. 

Кметът напомни, че повредата е на водопровод, пуснат в употреба 2011 година, а първата копка е април 2009 година " С други думи, това е преди да вляза в ръководството на града. Напомням, с цел да е ясно, че обектът е бил построен надалеч обратно във времето от компания SFELINOS S.A, според контракт с Министерството на околната среда и водите ", сподели той. 

Иван Портних изясни още, че поддържа връзка с останалите ведомства, ангажирани по тематиката – Регионална инспекция за опазване на околната среда, РЗИ, Басейнова дирекция, ИА " Рибарство и аквакултури “. Вчера е провел среща и с проф. доктор Снежанка Мончева, шеф на Института по океанология, която му е предоставила и снимковия материал. " Община Варна не дава отговор за чистотата на водите. Всички институции са осведомени за казуса, дано си свършат работата “, добави той.

По отношение на публикувани фрагменти на друга тръба във Варненското езеро, кметът съобщи, че това е спешна тръба на ПСОВ " Варна “, която не се употребява. " Вероятно има и други тръби в езерото,  по тази причина ще бъде добре регионалният шеф да направи проучване на цялата територия на водния басейн, който е на територията на 3 общини “, разяснява Иван Портних. 

Той напомни, че единствено за няколко години бяха направени съществени вложения в бранш " води “ в региона - главен ремонт на ПСОВ " Варна “, където преди този момент е имало единствено механично отнасяне на отпадните води, колекторно-помпени станции във Варна и в курорта " Св. Св. Константин и Елена “, дълбоководно заустване в " Златни пясъци ", а в този момент следва завършването на нова пречиствателна станция в курорта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР