До любопитен момент се стигна по време на пресконференция на

...
До любопитен момент се стигна по време на пресконференция на
Коментари Харесай

Вижте как Юнкер затвори телефона на Меркел

До любопитен миг се стигна по време на конференция на ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заместника му Марош Шефчович и словашкия министър председател Робърт Фицо.

Докато Юнкер говореше за връзките сред Словакия и Италия телефона му звънна. Той се пошегува пред публицистите, че евентуално е жена му.

Впоследствие погледна телефона, отхвърли позвъняването и разгласи: "Не, беше госпожа Меркел ".

Момента провокира смях от него, Фицо, Шефчович и репортерите.

От Euronews разясняват, че случката идва в миг, когато се счита, че канцлерът е в неприятни връзки с Юнкер. Причината са изтекли елементи от техен диалог по отношение на Брекзит - излизането на Англия от Европейски Съюз.

Председателят на Европейска комисия като цяло е прочут с смешки и прочувствено държание, които си разрешава на публични събития.

В началото на този месец Юнкер назова Европейския парламент "абсурден " поради дребния брой депутати останали за прегледа на работата на комисията - практическото държавно управление на Европейски Съюз. Репликата провокира недоволството на ръководителя на Народното събрание Антонио Таяни.

Преди няколко години странични микрофони уловиха Юнкер да посреща унгарския министър председател Виктор Орбан с поздравa "Диктаторе! ".

Този май Юнкер на смешка шамароса представителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас пред фоторепортерите, а през същия месец съобщи, че британският език губи смисъла си поради "Брекзит ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР