До лятото трябва да бъдат готови окончателните анализи за преструктуриране

...
До лятото трябва да бъдат готови окончателните анализи за преструктуриране
Коментари Харесай

МВР ще бъде преструктурирано, вътрешният министър очаква анализ до лятото

До лятото би трябвало да бъдат подготвени окончателните разбори за преструктуриране на Министерство на вътрешните работи. Това стана ясно от отговор на министъра на вътрешните работи Валентин Радев на въпрос по време на парламентарния надзор в петък за квалифициран функционален и систематичен разбор на Министерство на вътрешните работи.

Както OFFNews писа Министерството на вътрешните работи ще бъде подложено на радикална промяна до края на годината, като желанията на държавното управление са до края на март да бъде направен функционален разбор на структурите в Министерство на вътрешните работи като бъдат препоръчани решения за преформатиране на ведомството. В разбора на по-късен стадий ще се включи и Световната банка.

Депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков насочи въпрос за това на какъв стадий е анализът и дали подхванатите след него ограничения ще обиден заплащането в системата.

От отговора на министъра стана ясно, че учени от УНСС работят по разбор, с който би трябвало да бъдат избрани структурните и управнически проблеми, като задачата е да се усъвършенства моделът на ръководство на ведомството. От разбора " ще произтекат вътрешни структури, промени и повишение на нуждата от възстановяване на ръководството ".

До 23 март от УНСС би трябвало да дават разбора.

" Чакаме и Световната банка и тя да ни помогне, по-късно ще има продължение до лятото и като огледаме цялата система деликатно, ще създадем своето решение. Ние знаем и в този момент какво да създадем, само че не всичко. Ние ще вземем и експертизата на хората от системата и тогава ще кажем какво би трябвало да се промени там ", разяснява Радев.

На среща със синдикатите на 18 януари министърът е обяснил, че анализът ще бъде изработен след утвърждение от държавното управление. Пред синдикалистите той казал, че министър председателят Бойко Борисов е дал единодушието си за разбор на Министерство на вътрешните работи и държавното управление " този път блъснало твърдо по масата ".

Представеният разбор ще е основа за изработването на напълно нов Закон за Министерство на вътрешните работи, което е едно от трите съществени претенции на синдикатите. Освен настояването за нарастването на заплатите, което беше утвърдено от държавното управление, властта е склонила и на останалите две претенции на синдикатите - промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и правенето на план за напълно нов закон.

Намеренията на синдикатите са той да влезе в действие от 1 януари 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР