До лятната ваканция Европейската комисия няма да възобнови обичайните дневни

...
До лятната ваканция Европейската комисия няма да възобнови обичайните дневни
Коментари Харесай

ЕК няма да възстанови обичайните дневни пресконференции поне до есента

До лятната почивка Европейската комисия няма да възобнови нормалните дневни конференции с физическо наличие на публицисти. Това заяви през днешния ден представител на комисията в отговор на въпрос.

Той означи, че от 25 май Европейска комисия е дала опция на своите чиновници да решат дали да се върнат в офисите. Решенията за връщане са доброволни, като към този момент в канцелариите се позволяват до 10 на 100 от чиновниците на дирекциите, разясни представителят. По неговите думи въведените промени поради епидемията от COVID-19 са потвърдили, че и работата от у дома е ползотворна.

Европейска комисия поема ангажимент да даде 300 милиона евро на Алианса за ваксини

Говорителят заяви, че комисията е подготвила идващите стъпки за анулация на рестриктивните мерки против разпространяването на болестта. По неговите думи към този момент не е време да се подхващат спомагателни промени, с цел да не се заплашва здравето на чиновниците.

От средата на март Европейска комисия вкара всекидневни телеконференции за кореспондентите в Брюксел. Журналистите имаха опция първо документално и авансово да задават въпроси. По-късно нова система даде опция на медиите да слагат въпроси с жива видеовръзка и да получават отговори в действително време, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР