До края на юли продължаваме с нашето активно присъствие в

...
До края на юли продължаваме с нашето активно присъствие в
Коментари Харесай

Протестът на майките на деца с увреждания във Варна ще продължи до края на юли

До края на юли продължаваме с нашето интензивно наличие в палатковия лагер в центъра на Варна. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Диана Маркова, която е част от инициативния комитет на майките на деца и възрастни с увреждания, които започнаха митинги през юни.
" На 11 юли се навършва месец откогато беше основан протестният палатков лагер във Варна в поддръжка на митинга на майките на деца с увреждания в София до Народното събрание ", напомни Диана Маркова и добави:
" Вече месец ние безмълвно присъстваме, чакаме, настояваме някой да се вслуша в нашите претенции и най-много да се подхващат съответни и по-бързи дейности за приемане на трите съществени закона в бранша за хората с увреждания. " Тя разяснява, че сега групи работят върху нов Закон за хората с увреждания, а това значи, че най-сетне всички страни са единни по отношение на това, че остарелият закон е безусловно неработещ.
" По наше гледище се работи и върху Закона за персоналната помощ. Той провокира известно недоумение и остри диспути. В случая ние желаеме да се работи по съответен случай ", добави Диана Маркова. Тя заяви, че в идващите седмици предстоят срещи с всички национално показани организации в района – съюзите на инвалидите и слепите.
" Според нас те бяха в някакъв миг манипулирани и насъскани против Закона за персоналната помощ. Не знам за какво смятаха, че в случай че бъде въведен той, някакви обществени придобивки и привилегии, които са имали до момента, ще им бъдат отнети ", сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР