До края на юли правителството да внесе промени в Закона

...
До края на юли правителството да внесе промени в Закона
Коментари Харесай

Нинова предлага НС да няма лятна ваканция

До края на юли държавното управление да внесе промени в Закона за обществената помощ и Народното събрание да не почива през лятото, до момента в който законът не бъде признат. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия.
Според нея не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките на деца с увреждания да стачкуват по жълтите павета.
Нинова разяснява, че несъгласията се задълбочават както сред другите Неправителствени организации, които съставляват хората с увреждания, по този начин и сред тях и държавното управление.
„ Най-странно е, че финансовият министър не взе участие, когато се разисква финансовата рамка. Прозира сякаш една заплаха той да се намеси най-после и да каже, че няма пари за тези неща. Усещането ни е, че се тупа топката. Ние постоянно се срещаме с майките на деца с увреждания. Тяхната поръчка е, че ще стачкуват до приемането на закона. Най-важната тематика е Законът за обществените услуги. Припомням ви, че в проекта за интеграция и в решението на държавното управление на Бойко Борисов е записано, че подобен закон ще има до края на 2016 година Сега сме 2018 година, средата. Ето за какво, настояваме до края на тази сесия месец юли да бъде импортиран този закон “, сподели водачът на Българска социалистическа партия, съобщи Фокус.
По думите ѝ Законът за обществените услуги и този за персоналната помощ би трябвало да предложат нов модел. „ Имаме и решението на Върховния административен съд, който афишира за незаконно обвързването на размера на месечната добавка с обезпечения най-малък приход и единственият метод, по който тези средства би трябвало да се обвързват, са самостоятелните потребности на хората с увреждания “, разяснява Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР